?

 2009.08.13. 20:18

Miért nincs az életnek illata? Egy folyamatos illata amit mindíg érzel? Vagy van, csak az orrod már megszokta és természetesnek tenkinti az élet illatát? Akkor honnan tudjuk, hogy van illata vagy nincs?

Kérdezzünk megy egy újszülöttet, ő még talán érzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://lemon.blog.hu/api/trackback/id/tr311307785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ClrSrc 2009.10.16. 22:00:39

tudományfilozófia egy csipet ókori csillagászattal fűszerezve:
régen azt tartották hogy a föld a világmindenség közepe, ugye ezt a tényt mindenki ismeri. De mindemellett megpróbálták magyarázni a nap, hold, csillagok mozgását is. Ezt különböző "szférákkal" képzelték el. az alap a föld szféra ami mozdulatlan, állandó. Közvetlen felette wan a hold szféra. aztán a nap. aztán szépen minden bolygó. majd a legwégén a csillag szféra. aminek a külsején ül a "mozdulatlan mozgató" ((istenféleség)). aki mint egy állandó folytonosságal forgatja ezeket a szférákat. Ezek a szférák nem láthatatlan dolgok, méghozzá nem is anyagtlanok. Ezek igen is kézzel fogható áttörhetetlen tökéletesen átlátszó dolgok. És ahogy ezek a szférák siklanak egymáson, természetesen surlódás nélkül. mégis összeérve. egy bizonyos "mennyei" hangot bocsájtanak ki. Amit folyamatosan hallunk. de mivel születésünktől fogva halljuk így már nem vesszük észre ezt. csak akkor lenne feltűnő ha abba hagynák mert akkor lenne a tökéletes csend. tehát a világvége. //mert ha valaminek nincsen hangja az nem is létezik? kérdezzük meg a kidőlt fát akit senki nem hallott//
ezt a szférák zenéjét. egy nagy "tudós" le is kottázta. most nem jut eszembe a neve, de nem is ez a lényeg. hanem hogy hogyan hallotta meg?
süti beállítások módosítása